вівторок, 5 серпня 2014 р.

Про українське...










 




Пізнай свій край… себе, свій рід, свій нарід, свою землю – і ти побачиш свій шлях у життя…»- Г.С. Сковорода
Здається мені так, що українці, в своєму єстві дуже близька до землі нація. Коріння, культура, фольклор – все звідти і про те. Це приналежна нація землі, воді. Може й усіх народів так? Але ж всі ми із землі… Її обробляємо, з неї їмо, в неї себе віддаємо, коли вже час нам.

Відчуваю, що чим далі людина від природи свого походження, свого народження, тим менше в неї розуміння своєї сутності та визначального фактору. Хто вона, навіщо вона, що є цінним, любим серцю. Можливо звідти береться розгубленість і невизначеність, як особиста, так і загальнонаціональна.
Дуже цілющім для оздоровлення внутрішнього світу, духовного виправлення, звільнення власного погляду від постійного тиску капіталу, інформації та обставин життя, буде виїздити нам усім частіше у цікаві місця саме своєї Батьківщини, де саме наш біологічний ритм, де все промовляє на нашій мові.

Побачити поля охристої пшениці, круті пагорби зелені, історичні місця, великі ліси, села, звичаї, скоштувати місцеву їжу, випити джерельної води, пройти пішки. Цікаво…
Подорожуючи з відкритим серцем можна зрозуміти власні істини, а звідти відчути впевненість у своїх силах, знайти мир у серці та землю під ногами. І як дарунок стати ще добрішими ніж ми є, та щасливішими ніж ми є.

Один мій друг нещодавно сказав мені: «Подорожуючі машиною по Україні із сім’єю я отримав стільки вражень і задоволення, що то є набагато краще і цінніше, ніж цілий місяць пляжного пасивного відпочинку».
Браття, якщо ми так робитимемо частенько, то знайдемо сили і віри подолати духовну бідність у власному та загальному сенсі! Побачивши більше та довідавшись різне, навчимося розуміти та поважати відмінності, станемо мудріші  та людянішими, спроможні на любов та милість. Як думаєте?

Мені такі подорожі дають силу, надихають, зміцнюють повагу до себе, дарують піднесення, бажання діяти.    
Тож пишіть, що на вашу думку варто побачити та куди необхідно потрапити! Пізнаваймо нашу неньку разом!

 



 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар